U trendu

Tepić (SSP) u Skupštini Srbije: Zakonske izmene – smokvin list za izbornu krađu u decembru

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je danas u Skupštini Srbije ocenila da su izmene Zakona o lokalnim izborima „smokvin list“ za izbornu krađu na decembarskim izborima, te da se njima „ne eliminišu fantomski birači“.

Poslanici danas raspravljaju o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Tepić je u debati ocenila da su predložene zakosne izmene „izuzetno opasne“ i da će otežati borbu za bolje izborne uslove.

Preložene zakonske izmene je nazvala „smokvin listom“ navodeći da je to objašnjenje pravnih stručnjaka za izborno pravo.

Ukazala je da je cilj zakona je da posle „epohalne krađe 17. decembra“ prošle godine vlasti kažu da su „ispunile sve zahteve opozicije“ i da Srpska napredna stranka i Aleksandra Vučić 2. juna mogu da kažu da su „pobedili po zakonima opozicija’.

„To znaju i oni koji predlažu ovaj zakon i oni koji će za njega glasati“, a znaju i predstavnici civilnog setora – kazala je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.