U trendu

Teretna železnička linija Kina-Evropa povezala glavni grad Hebeja i Beograd

Nova međunarodna linija teretnog voza koja povezuje Šiđadžuang, glavni grad severne kineske provincije Hebej, sa Beogradom, glavnim gradom Srbije, počela je da radi 21. marta, piše Sinhua.

Teretni voz će put dug oko 10.200 km prelaziti za otprilike 20 dana. Polazi iz međunarodne kopnene luke Šiđadžuang i prolazi  kroz luku Alašankou u severozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti Sinđiang Ujgur pre nego što stigne do Srbije, rekao je Gao Sjang, menadžer Međunarodne kopnene luke Hebej.

To je prvi teretni voz Kina-Evropa koji povezuje severnokineski region Peking-Tjanđin-Hebej sa Srbijom, pružajući transportnu podršku za dubinsku saradnju u okviru Inicijative Pojas i put (BRI).

Voz je natovaren sa 110 ekvivalentnih jedinica od dvadeset stopa (TEU) robe u vrednosti od oko 20 miliona juana (oko 2,82 miliona američkih dolara), uključujući auto-delove i mehaničku opremu.

Očekuje se da će nova usluga uspostaviti novu rutu za ekonomsku i trgovinsku razmenu između regiona Peking-Tjanđin-Hebej i Srbije i drugih zemalja učesnica BRI  u centralnoj i istočnoj Evropi. Ovo će pomoći da se omogući više poslovnih prilika i promoviše ekonomski razvoj, rekao je Gao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar