U trendu

Tokom nevremena oštećeno ili oboreno više od 30 stubova javnog osvetljenja u Beogradu

Sekretarijat Grada Beograda za energetiku saopštio je danas da je tokom vremenskih nepogoda u prethodnom periodu oštećeno ili oboreno više od 30 stubova i svetiljki javne rasvete, ali da su posledice gotovo u potpunosti sanirane.

Pored stubova, oštećeno je i nekoliko razvodnih ormara javnog osvetljenja, a prekinuto je oko 2.000 metara kablovskih raspona, kao posledica padova i lomljenja dotrajalih stabala, navodi se u saopštenju koje je preneo gradski sajt Beoinfo.

„Izvestan broj kvarova je prouzrokovan problemima u elektrodistributivnoj mreži, što je indirektno uticalo na kratkotrajne prekide u radu javnog osvetljenja, posebno na područjima sa mešovitom mrežom koja je u nadležnosti ‘Elektrodistribucije Srbije’ i Grada Beograda“, piše se u saopštenju.

Dodaje se da je Grad Beograd uputio pomoć i Novom Sadu, koji je najteže bio pogođen nevremenom, kako bi bile sanirana šteta, kao i da je u tom gradu svakodnevno bilo angažovano pet vozila sa hidrauličnim platformama i pet ekipa radnika JKP „Javno osvetljenje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar