U trendu

Transparenti s natpisom ‘svirni ako si za smenu Šapića’ na tri beogradska nadvožnjaka

Aktivisti koalicije „Biram Beograd“ postavili su danas na tri nadvožnjaka u gradu transparente s natpisom „svirni ako si za smenu Šapića“.

Postavljanju transparenta na nadvožnjaku kod centra Sava prisustvovao je kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović koji je ocenio da su saobraćajne gužve, nedostatak parkinga i javni prevoz uopšte, „neki od najvećih problema s kojima se Beograd suočava“.

„Koalicija ‘Biram Beograd’ će unaprediti javni prevoz sprovođenjem detaljnog plana koji se sastoji od uvođenja novih žutih traka, brzih linija javnog prevoza, povezivanja sa šinskim sistemima i regulisanja pitanja metroa koji mora povezivati ključne tačke gradu kako bi ljudi s najgušće naseljenih lokacija mogli da se prevezu do obrazovnih i zdravstvenih institucija i centra grada“, kazao je Lazović.

Po njegovim rečima, sprovođenje tog plana omogućilo bi „velikoj većini“ Beograđana da od kuće do posla putuju do 30 minuta.

„To je naš cilj i obećanje. Mi godišnje provedemo negde oko 20 dana u prevozu, zamislite da ceo godišnji odmor provedete čekajući u gužvama“, rekao je Lazović.

On je kazao i da koalicija „Biram Beograd“ vodi kampanju na 50 lokacija u gradu gde razgovaraju s građanima na štandovima kao i da vode kampanju „od vrata do vrata“.

„U atmosferi jako suženog medijskog prostora, nailazimo na jako dobar odziv. To je drugačije od onog što smo videli u prethodnim kampanjama, da se zaista razgovara s ljudima i da im se pruži prilika da kažu šta ih brine i kako vide razvoj grada“, kazao je Lazović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.