U trendu

Tužilac: U Zvečanu nađeno vozilo puno oružja, identifikacija osumnjičenih za 'teroristički napad'

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je danas da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje, kao i da je u toku identifikacija svih osumnjičenih za „teroristički napad“ kod sela Banjska u kom je ubijen jedan policajac.

Abazi je za portal koha.net rekao i da postoje indicije da je u još nekoliko kuća i vozila na području Banjske i Zvečana sakriveno oružje.

„Mogu da potvrdim da je automobil sa oružjem već pronađen i da se nastavlja akcija lociranja sumnjivih kuća i vozila“, rekao je tužilac.

Najmanje 10 policijskih i civilnih vozila sa tužiocima i istražiteljima uputilo se danas ka manastiru Banjska a po rečima Abazija, zaplenjeno je nekoliko kamera na lokaciji manastira u vezi sa jučerašnjim napadom.

„Identifikujemo svedoke, ima još mnogo drugih radnji o kojima sada ne mogu da govorim zbog uviđaja koji je u toku“, rekao je tužilac.

Najavio je da će Specijalno tužilaštvo podneti zahtev za određivanje pritvora za šest osoba koje su juče uhapšene zbog sumnje da su učestvovale u napadu na policiju u selu Banjska na severu Kosova.

Oni su osumnjičeni za terorizam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar