U trendu

Tužioci ne traže smrtnu kaznu za Amerikanku koja je ubila muža, pa napisala knjigu za decu o smrti

Tužioci neće tražiti smrtnu kaznu za jednu majku iz američke države Juta koja je napisala knjigu za decu o suočavanju sa tugom posle smrti svog muža, a optužena je da ga je otrovala.

Tužioci kažu da je Kuri Ričins (33) otrovala Erika Ričinsa (39) tako što je ubacila pet puta veću, smrtonosnu dozu fentanila u koktel kojeg mu je napravila prošle godine.

Posle muževljeve smrti, ta majka troje dece je sama izdala knjigu za decu pod naslovom „Jesi li sa mnom?“ o jednom pokojnom ocu s anđeoskim krilima koji bdi nad svojim sinovima. Knjigu Ona promovisala na televiziji i radiju, opisujući je kao način da se pomogne deci koja tuguju zbog gubitka voljene osobe.

Tužioci su odlučili da ne traže smrtnu kaznu posle razgovora s ocem žrtve i njegove dve sestre, navodi se u podnesku sudu.

Posle junskog saslušanja na kojem je snaja nazvala Ričins „očajnom, pohlepnom i izuzetno manipulativnom“, sudija je naložio da Ričins ostane u zatvoru do suđenja.

Tužioci kažu da je Ričins dugo planirala da ubije svog muža, sklapajući finansijske aranžmane i kupujući lekove nađene u telu posle njegove smrti u martu 2022.

Advokati optužene ističu da je svedokinja, domaćica koja tvrdi da je Ričins prodala lek, imala motiv da laže jer je i sama optužena zbog droge.

Ričins je napravila velike izmene u porodičnim dokumentima o vlasništvu i sklopila polise životnog osiguranja za muža uz beneficije od skoro dva miliona dolara, tvrde tužioci.

Ričins se suočava i s tužbom u kojoj se traži preko 13 miliona dolara odštete zbog njenih navodnih finansijskih nedela pre i posle njegove smrti.

Ta tužba koju je pred državnim sudom podnela Kejti Ričins, sestra Erika Ričinsa, optužuje Kuri Ričins da je pre smrti muža uzimala novac s njegovog računa, da je uzela i novac za plaćanje poreza i neosnovano dobila jedan kredit.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar