U trendu

U Beogradu sutra 19. protest Srbija protiv nasilja, povorka do zgrade Pinka

U Beogradu će sutra 19. građanski protest „Srbija protiv nasilja“ početi ispred zgrade Vlade Srbije u 19.00 sati, odakle će protestna povorka otići do zgrade Televizije „Pink“.

Predstavnici proevropske opozcije koja tehnički organizuje proteste su danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pozvali građane da se pridruže.

Podsetili su da je zahtev protesta da se Televizijama Pink i Hepi oduzme nacionalna frekvencija zbog promovisanja mržnje i nasilja.

Dodali su da je Televizija Pink nastavila sa „uvredljivim spotovima“ protiv pojedinih poltičara i da je počela sa emitovanjem novog rijaliti programa.

Poslanik Zeleno – levog fronta Radomir Lazović je kazao da ta televizija nije promenila uredjivačku politiku „punu mržnje i nasilja“, te da, kao i i Televizija Hepi, zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju.

„Televiza Pink je novim rijaliti programom i uvredljivi spotovima protiv nepodobnih javnih ličnosti i opozicionih politilara nastavila sa širenjem mržnje u društvu“, kazao je on.

Po negovim rečima, predstoji velika borba da „Srbija bude mesto gde se gradjani neće plašiti za budućnost dece i živeti u neizvesnosti“.

Poslanik Demokratske stranke Srdjan Milivojević je kazao da će sutra prvo biti blokiran saobraćaj kod zgrade Vlade, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Kazao je da će okupljeni odatle, ulicom Kneza Miloša, preko Bulavara Vojvode Putnika i Kneza Aleksandra Karadjordjvića otići do zgrade Televizije Pink.

On je protestnu povorku protesta „Srbija nasilja“ nazvao „maršom slobode“.

Kazao je da je „daljinski uprvljač“ za Pink, za predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, kao i za sve ostalo u Srbiji, na Andrićevom vencu, u rukama predsednika Aleksandra Vučića koga je označio kao odgvornog za sve što se dešava.

Lazović i Milivojević su rekli da je juče, u sredu, u Skupštini Srbiji, dok je deo opozije opstruisao sednicu, pored skupštinsog obezbedjenja, bio i veliki broj policajca što su ocenili kao „sramotno“.

Po njihovim rečima, opozicija se dvodnevnom opstrukcijom borila protiv nasilja koje u Skupštini sprovodi vlast koja i manipuliše medijima, a Milivojević je jučerašnje izveštavanje RTS iz Skupštine Srbije nazavao „sramotnim“.

Lazović je kazao da je policija bila upotrebljena da ograniči kretanje poslanika, dok je Milivojević, dugogodišnii poslanik, kazao da tako nešto nije video nikada ranije.

Milivojević je mnogobrojne policajce koji su juče bili u Skupštini nazvao „plavom poslaničkom grupom“ i kritikovao ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića što su oni tamo poslati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar