U trendu

U bolnici u Zemunu četvoro zdravstvenih radnika dobilo male boginje

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra Zemun četiri zdravstvena radnika obolela su od morbila, odnosno od malih boginja, objavila je Radio televizija Srbije (RTS).

Načelnica Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris kazala je za RTS da su oboleli u periodu od 12. do 21. maja, te da su u toj bolnici na snazi mere zaštite od širenja zaraze.

Kako je navela, obolela su dva lekara i dve medicinske sestre, za a sada među pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi nema potvrđenih slučajeva zaraze.

„Svi pacijenti su kontaktirani i proveravan im je vakcinalni status“, istakla je doktorka.

Kazala je da su elektivni prijemi u toj bolnici odloženi do odjave epidemije, a da se sada vrše samo hitni prijemi.

Pored toga, uvedena je obaveza nošenja maske za sve zaposlen,e ne samo u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo, već u celom Kliničko bolničkom centru Zemun.

Ističe i da je urađena revizija vakcinalnog statusa za sve zaposlene u tom KBC.

Institu za javno zdravalje Srbije „Dr Milan Jovanović Batutu“ je danas objavio da je u Srbiji, u ovoj godini ukupno registrovano 106 slučajeva morbila.

Batut je na svom sajtu naveo da je na teritoriji grada Beograda registrovano 68 slučajeva morbila u okviru epidemije prijavljene 22. februara 2024.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.