U Domu vojske obeleženo 145 godina vojne štampe u Srbiji i Dan Medija centra 'Odbrana'

 U Domu vojske u Beogradu danas je obeleženo 145 godina vojne štampe u Srbiji i Dan Medija centra „Odbrana“, u znak sećanja na 24. januar 1879. godine kada je izašao prvi broj vojnog lista „Ratnik“.

Svečanosti je prisustvovao ministar odbrane Miloš Vučević koji je povodom jubileja novinarki televizije Prva Milici Savić uručio nagradu „Ivan Marković“ za izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnoj godini, i to za prilog o devojčici Anđeli Milojević, šampionki u karateu, koja odrasta u teškim životnim okolnostima i želi da upiše Vojnu akademiju.

„Vojni su listovi, podsetimo se, pod različitim imenima izlazili jednako i u razdobljima mira, ali i u vremenima kada je naš narod prolazio kroz najveće istorijske izazove i ratne vihore. Mi danas ovde svedočimo da je Vojska Srbije sačuvala i očuvala svoju misao i reč. To je misao i reč slobode i patriotizma“, naveo je Vučević a prenelo Ministarstvo odbrane.

Na današnjoj svečanosti uručena su i priznanja državnim institucijama, ustanovama kulture i istaknutim pojedincima sa kojima je Medija centar „Odbrana“ sarađivao u prethodnoj godini a prikazan je i film o rezultatima rada Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i njenih ustanova u 2023. godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.