U trendu

U eksploziji u fabrici na severu Moskve povređeno 45 osoba, šest teško

U eksploziji u fabrici koja je proizvodila optičku opremu za ruske bezbednosne snage na severu Moskve povređeno je 45 osoba, od kojih šest teško, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Strahuje se da pod ruševinama ima još petoro ljudi.

Neki ruski mediji javili su da eksplozija izazvana napadom drona, ali više ruskih zvaničnika, uključujući ruski Istražni komitet, to je negiralo.

Eksplozija se dogodila u prostoru za skladištenje pirotehnike, iako je bilo u krugu fabrike za proizvodnju optike u Zagorsku, prema rečima guvernera regiona.

Izveštaj američkog Ministarstva trgovine opisuje fabriku kao „proizvođača precizne optičke opreme za vojsku“.

Kompanija je iznajmila skladište, ali je kasnije tvrdila da je sama fabrika uglavnom proizvodila pirotehniku. Saopšteno je da objekat „već dugo vremena nije imao nikakve veze sa optikom ili mehanikom“, iako na sajtu kompanije stoji da i dalje to proizvodi, kao i medicinske aparate.

Eksplozija postrojenja je raznela prozore na obližnjim stambenim zgradama i izazvala evakuaciju okolnog područja, rekao je regionalni guverner. Strahuje se da je pet osoba zarobljeno pod ruševinama.

Istražni komitet, najveća ruska agencija za sprovođenje zakona, saopštio je da je pokrenuo krivičnu istragu po optužbama za kršenje zahteva industrijske bezbednosti u opasnim proizvodnim objektima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar