U trendu

U Kragujevcu otvoren centar za prevenciju nasilja

U Kragujevcu je danas otvoren Centar za socijalne inovacije i integracije (CSII) koji će pružati savetodavne i socijalno edukativne usluge pojedincima i porodicama i različitim društvenim grupama koje su suočene sa problemom različitih oblika nasilja.

CSII je otvorena uz podršku Biroa za narkotike i sprovodjenje zakona (INL), koji radi u sklopu ambasade SAD u Beogradu.

„Kancelarija je osmišljena kao mesto gde će se pružati savetodavne i socijalno edukativne usluge pojedincima i porodicama i različitim društvenim grupama, a koje su suočene sa problemom različitih oblika nasilja. Glavni cilj je prevencija razvoja intenzivnijeg nasilja i trajnog narušavanja porodičnih odnosa“, rekao je novinarima stručni saradnik CSII specijalni pedagog Boris Herman.

On je naveo da će kancelarij delovati i na znatno širem planu.

„Sprovodićemo istraživanja i u saradnji sa akademskom zajednicom davati predloge za sistemsko rešavanje problema sa kojima se na žalost susrećemo u Srbiji poslednjih godina, a koji su kulminirali majskim tragedijama“, kazao je Herman.

Kako je najavljeno, 27. oktobra u Kragujevcu će biti održana i međunarodna stručna konferencija na temu „Sprečavanje kriminalne radikalizacije dece i mladih kroz razvoj preventivnih programa na nivou lokalne zajednice“, na kojoj će govoriti i eksperti i praktičari iz Srbije, država regiona, kao i Austrije, Nemačke i SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар