U trendu

U Kruševcu i večeras šetnja protiv nasilja

Oko stotinak građana Kruševca okupilo se večeras u tom gradu na šestom protestu „protiv nasilja“ u isto toliko nedelja.

Posle uobičajenog okupljanja na Trgu glumaca, učesnici protesta prošetali su glavnom gradskom ulicom do Spomenika kosovskim junacima i Trga Kosturnica.

Za razliku od prethodnih okupljanja večeras nije bilo obraćanja a izostalo je ozvučenje i muzika koja je obično pratilaučesnike protestne šetnje.

Kolonu su predvodili građani koji su nosili transparent sa natpisom „Kruševac protiv nasilja“ a na jednom od transparenata ispisan je citat pisca Džordža Orvela: „Postoji istina. I postoji neistina. Onaj ko se drži istine, makar i nasuprot celom svetu, nije lud“.

U Srbiji su protesti „protiv nasilja“ pokrenuti nakon dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca početkom maja.

Učesnici protesta traže ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, smene rukovodstva RTS-a i članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, ukidanje rijaliti i programa koji promovišu nasilje i kič te gašenje tabloida koji propagiraju nasilje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar