U Nišu i dalje borba s teškim požarom u fabrici

Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović izjavio je danas da borba sa požarom u fabrici u krugu Elektronske industrije i dalje traje, ali da se nada da će do kraja požar biti ugašen.

Procenjuje se da je materijalna šteta ogromna jer je u požaru potpuno izgorelo više od 3.000 kvadrata magacinskog, poslovnog i proizvodnog prostora. U fabrici kojoj je buknuo požar, svojevremeno su se, dok je Elektronska industrija još postojala, izrađivale katodne cevi.

On je kazao da je objekat težak za gašenje požara zato što je ta, nekada jedinstvena fabrika, pregrađena u više celina, a unutar svake celine su različiti tehnološki postupci i magacini.

Kazao je da se u zgradi nalazi više od deset fabrika i jedan privatni fakultet.

Mitrović je podsetio da je požar prijavljen u nedelju u 5.30, a „danas je situacija znatno bolja“.

„Juče smo imali zaista tešku i zahtevnu intervenciju. Požar je krenulo da gasi 27 vatrogasaca, ali ih je tokom čitavog dana i noći bilo 40 do 50. Od jutros ih je 40, sa deset vatrogasnih vozila“, izjavio je Mitrović.

„Najveći problem nam je bio magacin u kojem su skladištene boje i lakovi i pogon za proizvodnju plastičnih kesa sa velikom količinom tog materijala. To su sve zapaljive materije koje se veoma teško gase“, istakao je Mitrović.

Po njegovim rečima, vatrogasci danas gase zapaljive materije u pojedinim delovima magacina i pogona, ali im posao otežava to što objekat više nije stabilan.

On je kazao da će posle gašenja uslediti višednevno dežurstvo vatrogasaca da se požar ne bi ponovo razbuktao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.