U trendu

U Pekingu održan Treći globalni forum medijskih inovacija

U Pekingu je održan Treći globalni forum medijskih inovacija čiji je domaćin bila Kineska medijska grupa (CMG).

Tema foruma održanog 29. aprila bila je „Zajednička odgovornost za veštačku inteligenciju (AI)“,  a učestvovalo je više od 200 predstavnika međunarodnih organizacija, medijskih organizacija i istraživačkih centara iz Kine i inostranstva, multinacionalnih preduzeća, lično ili onlajn.

Direktor Kineske medijske grupe Šen Haisijung rekao je da je Kineska medijska grupa stvorila prvu kinesku AI dramu  „Kineska mitologija“ i seriju AI programa.

Inovacije i otkrića ne samo da usmeravaju razvoj i napredak ljudske civilizacije, već i unose neizvesnost u svet koji se menja. Moramo se pridržavati sigurnosti i kontrole i zajednički izgraditi odgovornu veštačku inteligenciju. Moramo se pridržavati multilateralnog upravljanja i zajednički graditi održivu veštačku inteligenciju. CMG je spremna za razmenu znanja sa partnerima širom sveta, zajedničko istraživanje beskonačnih mogućnosti veštačke inteligencije i više pozitivne energije u promovisanje izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva, rekao je Šen.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je u video obraćanju da tehnologija veštačke inteligencije utiče na svaki aspekt naših života.

Međunarodni olimpijski komitet je takodje izradio Agendu olimpijske veštačke inteligencije kako bi Olimpijskim igrama bili pruženi vodeći principi, naveo je.

Generalni direktor Svetske organizacije za intelektualnu svojinu Deng Hungsen rekao je u video obraćanju da Svetska organizacija za intelektualnu svojinu posvećuje veliku pažnju tome kako da obezbedi ravnotežu između mogućnosti i rizika veštačke inteligencije i da je posvećena intenzivnom jačanju saradnje kako bi se obezbedila pravilno korišćenje veštačke i nteligencije.

Kao važan rezultat, na forumu je objavljena „Inicijativa za medijsku akciju upravljanja veštačkom inteligencijom“, dodaje CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.