U ukrajinskim napadima na regione pod ruskom okupacijom poginulo 27 ljudi

U ukrajinskim napadima na okupirane delove regiona Hersona i Luganska tokom protekle noći poginulo 27 ljudi, saopštili su danas zvaničnici koje je postavila Rusija u tim delimično okupiranim oblastima.

U ukrajinskom napadu u petak na grad Sadove u oblasti Herson ubijeno je 22, a ranjeno 15 ljudi, rekao je proruski guverner Vladimir Saldo.

Ruska državna novinska agencija Tass citirala je Saldoa koji je rekao da su ukrajinske snage prvo napale grad navođenom bombom francuske proizvodnje, a zatim ponovo napale raketom HIMARS koju su im isporučile SAD.

Guverner Luganska koga je postavila Rusija, Leonid Pasečnik rekao je danas da su još dva tela izvučena iz ruševina nakon ukrajinskog raketnog napada u petak na glavni grad regiona, čime je broj poginulih porastao na pet, dok je 60 ljudi ranjeno.

Ukrajina je u petak lansirala veći broj dronova na rusku teritoriju, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, kao i da je navodno uništeno 25 bespilotnih letelica iznad ruske oblasti južnog Kubana i Astrahana, zapadne oblasti Tule i poluostrva Krim.

Zvaničnici su jutros saopštili da je protiv-vazduhoplovna odbrana oborila ukrajinske dronove iznad regiona Severne Osetije na Severnom Kavkazu, 900 kilometara od linije fronta. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je jedan dron uništen, dok je regionalni guverner Sergej Menjailo rekao da oborena tri drona iznad tog regiona i da je njihov cilj bio vojni aerodrom.

Ukrajinska protiv-vazduhoplovna odbrana oborila je tokom noći devet od 13 ruskih dronova iznad centralne Poltavske oblasti, jugoistočne oblasti Zaporožja i Dnjepropetrovska i oblasti Harkov na severoistoku, saopštile su danas ukrajinske snage.

Guverner regije Dnjepropetrovsk Sergej Lisak rekao je da je napad dronom tokom noći oštetio poslovne i stambene zgrade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.