U trendu

Ubijen jedan pripadnik Kosovske policije, drugi ranjen, na teren izašli Kfor i Euleks

Kosovska policija je napadnuta rano jutros u selu Banjska kod Severne Mitrovice, jedan policajac je poginuo a drugi je ranjen, na teren su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Euleksa.

Kosovska policija je saopštila da je oko 2:34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brze intervencije granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most i da se do ulaza u ovo selo ne može se doći preko mosta, pošto je blokiran.

Navedeno je i da su „jedinice reda (obični policajci) Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale na slučaj i da su krenule sa tri jedinice u tom pravcu.

 „Čim su stigle u blizinu mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gde je sa pojedinih položaja gađani od nekoliko osoba iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zole , pri čemu su upucana dva policajca“, saopšteno je iz Policije Kosova.

Mediji, pozivajući se na svoje izvore, javljaju da je grupa koja je napala kosovsku policiju „skrivena u manastiru Banjska“.

Na licu mesta su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Euleksa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar