U trendu

Ukrajinska vojska: Rusija izvela napade na energetsku infrastrukturu u Ukrajini

Rusija je noćas izvela velike napade na energetsku infrastrukturu u Ukrajini, a u njima su povređene najmanje dve osobe, objavili su ukrajinska vojska i lokalne vlasti.

„Tokom noći ruski okupatori izveli su novi veliki napad na Ukrajinu, koristeći razne tipove krstarećih raketa“, saopštila je ukrajinska vojska u redovnom jutarnjem izveštaju.

Kako je navela vojska, ispaljeno je ukupno 34 raketa, od kojih je 21 oborena.

Ministar energetike German Galuščenko potvrdio je da su izvedeni napadi na  objekte u tri regiona zemlje dok je energetski holding DTEK saopštio da su u „masovnim udarima“ oštećene četiri njihove termoelektrane.

Galuščenko je naveo da je „neprijatelj ponovo napao energetsku infrastrukturu zemlje“ i  da su oštećene instalacije u  Dnjepopetrovsku na istoku zemlje, i u Ivano-Frankovsku i Lavovu na zapadu.

Povređeni su 82-godišnja žena i 39-godišnji muškarac. Žena je povređena u artiljerijskom napadu na okrug Nikopolj u centru a muškarac u ruskom udaru na energetsku infrastrukturu u susednom okrugu Krivorizka, napisao je na Telegramu predsednik Saveta odbrane Krivog Roga Oleksander Vilkul. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.