U trendu

UNICEF: Deset odsto dece u Srbiji živi u siromaštvu, potrebna solidarnost i pomoć

Fond UN za decu (UNICEF) u Srbiji je danas saopštio da uoči predstojećih praznika pokreće kampanju u korist siromašne dece i porodica.

U saopštenju piše da podaci UNICEF-a pokazuju da deset odsto dece u Srbiji živi u siromaštvu, a taj broj raste zbog uticaja globalnih kriza.

UNICEF zato poziva pojedince i poslovnu zajednicu da pokažu solidarnost i podrže one kojima je pomoć najpotrebnija, piše u saopštenju.

Ukazano je da su posebno ranjive porodice s malom decom, deca iz romskih zajednica i ona koji žive na selu.

„S obzirom da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, UNICEF u Srbiji naglašava važnost da svako dete dobije mogućnost da ostvari svoj puni potencijal – da zablista i promeni svet“, piše u saopštenju.

UNICEF je upozorio da „siromaštvo ostavlja ozbiljne posledice na sveobuhvatni razvoj dece“ i negativno utiče na izgradnju ljudskih resursa, ključni za održiv ekonomski razvoj svake zemlje.

UNICEF je podsetio da se svet suočava sa kompleksnim i međusobno povezanim krizama koje utiču na život i dobrobit dece širom sveta, te i u Srbiji deca osećaju posledice jer nijedna kriza nije izolovana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar