Upravni sud poništio rešenje o oduzimanju reprezentativnosti Policijskom sindikatu Srbije

Upravni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se poništava rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da se Policijskom sindikatu Srbije oduzme reprezentativnost, saopštio je danas taj sindikat.

Odluku da se oduzme reprezentativnost tom sindikatu, kako se dodaje u saopštenju, pre četiri i po godine „nelegalno i protivzakonito“ je doneo MUP, koji je tada vodio Nebojša Stefanović.

Predsednik Sindikata Veljko Mijailović naveo je da su od početka tvrdili da im je reprezentativnost oduzeta nezakonito, kao vrsta pritiska kako ne bi upozoravali na nepravilnosti i loš rad u vrhu tadašnjeg rukovodstva MUP-a.

„Niko nije iznad zakona u Srbiji, pa tako nisu ni rukovodioci u policiji, koji su ovakvim pritiscima pokušali da uguše glas sindikalizma i slobode u policiji. Nisu nas ućutkali, pobedili smo i nastavićemo našu borbu za svakog policajca i zaposlenog u MUP Srbije“, kazao je Mijailović.

Dodao je da su ohrabreni takvom odlukom Upravnog suda, kao i da do pravosnažnosti presude očekuju da ponovo postanu reprezentativni sindikat, kako je utvrđeno rešenjem MUP-a iz 2013. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.