V.Obradović: SNS priznala da je izgubila izbora, tražimo da se ispune sve preporuke ODIHR

Odbornik u Skupštini Grada Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović izjavio je da je Srpska napredna stranka današnjom odlukom da se ide na nove beogradske izbore priznala da je izgubila decembarske izbore i da je bilo izborne krađe.

„Očekujem nove izbore po novim uslovima. Mi tražimo da se ispune sve preporuke ODIHR-a“, rekao je Obradović za list „Danas“.

Ocenio je da će vlast pokušati da ne ispuni sve preporuke iz Konačnog izveštaja Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji.

Nosilac beogradske liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Dobrica Veselinović ocenio je najavljeno ponavljanje izbora za gradsku vlast u Beogradu kao pobedu i podvukao da predstoji borba za bolje izborne uslove.

„Ponavljanje izbore u Beogradu je pobeda kontrolora, građana koji su snimali i slikali prevare, posmatrača, civilnog društva, članova republičke i gradske izborne komisije, kao i cele opozicije“, objavio je Veselinović na društvenoj mreži X.

Naveo je da je „sledeći korak: zajednička borba za popravljanje izbornih uslova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.