U trendu

Vandali tokom noći uništili svetleći natpis na madjarskom jeziku sa imenom Subotice

Tokom noći vandali su uništili svetleći natpis na mađarskom sa imenom grada Subotice, koji se nalazi na ulasku u ovaj grad, saopštio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da je to „poruka upućena predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću“, ističući i da ih „posledice ovog čina više bole“.

„Vandalizmu se mora stati na put bez obzira od koga dolazi. Nadam se da predsednik Vučić razume njemu upućenu poruku počinilaca i da njegov odgovor neće izostati“, istakao je Pastor.

On je poručio da će učiniti sve da natpisi Subotice ponovo sijaju, kao i da počinioce sustigne zaslužena kazna. „A mi, sa naše strane, ostajemo tu gde jesmo, ne idemo nigde“, naveo je Pastor.

Na ulazu u Suboticu je krajem juna postavljen svetleći natpis sa imenom ovog grada, osim na ćirilici i latinici, i na mađarskom „Szabadka“.

Veliki natpis je postavljen u crvenoj, beloj i zelenoj boji, a reč je o bojama koje se nalaze i na mađarskoj zastavi.

Natpis „Subotica“ postavljen je na severnom izlazu na auto-put, na Paliću, gde od ranije već postoje natpisi sa imenom grada na latinici i ćirilici izrađeni u bojama srpske zastave, odnosno crvenoj, plavoj i beloj boji.

Natpis na mađarskom jeziku je postavljen u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, što je i sam predsednik potvrdio tokom svog boravka u Subotici u petak, 1. septembra, kada mu je povodom Dana grada, na svečanoj sednici Skupštine grada, uručeno zvanje počasnog građanina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar