U trendu

Vang Ji na novogodišnjem prijemu: Kina posvećena dijalogu i saradnji

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji 31. januara je bio domaćin novogodišnjeg prijema tog ministarstva u Nacionalnom centru za izvođačke umetnosti u Pekingu.

Događaju je prisustvovalo više od 400 ljudi, uključujući diplomatske izaslanike iz raznih zemalja, predstavnike međunarodnih organizacija u Kini i predstavnike odeljenja kineske vlade, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Obraćajući se na prijemu, Vang, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da se kineska diplomatska služba, u proteklih godinu dana, uzdigla pred izazovima i da korača napred sa velikim osećajem odgovornosti.

„Kina je ostala posvećena dijalogu i saradnji, služila je kao nepokolebljiv stub u zdravim interakcijama između velikih zemalja. Delovala je po principima prijateljstva, iskrenosti, međusobne koristi i inkluzivnosti“, rekao je.

Vang je dodao i da se „Kinae pokazala kao pouzdan partner u zajedničkoj izgradnji azijske zajednice i moćan pokretač u promovisanju globalnog oporavka, napretka i nepokolebljivi član Globalnog juga“.

Takođe je naglasio da je 2024. godina ključna za unapređenje kineske modernizacije na svim frontovima.

„Kina je spremna da radi sa svim zemljama na učvršćivanje temelja mira i bezbednosti, sledi pravi put multilateralizma i izgradi budućnost razvoja i prosperiteta“, zaključio je.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar