U trendu

Vang Ji na sastanku sa Sergejem Lavrovom: Peking želi da ojača stratešku saradnju sa Moskvom

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je danas u Pekingu na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom da Kina želi da „ojača stratešku saradnju“ sa Moskvom, preneli su ruski državni mediji.

„Kina će podržati stabilan razvoj Rusije pod vođstvom (ruskog predsednika Vladimira) Putina“, rekao je Vang Ji, navodi agencija RIA Novosti.

„Podrška naroda je izvor napretka u Rusiji. Verujem da će pod čvrstim vođstvom predsednika Putina ruski narod imati svetlu budućnost“, rekao je Vang Ji, prenosi Izvestija.

Lavrov je zahvalio Pekingu na „podršci“ koju je pružio predsedniku Vladimiru Putinu nakon njegovog nedavnog reizbora.

Kineski predsednik Si Đinping je među prvima uputio čestitke Putinu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova i zahvalio se kineskim prijateljima na toj podršci, navodi Izvestija.

„Izborni rezultati su potvrdili duboko poverenje ruskog naroda u našeg lidera i u aktuelnu unutrašnju i spoljnu politiku“, dodao je Lavrov, prenele su RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije doputovao je u ponedeljak u dvodnevnu posetu Kini.

Peking i Moskva su poslednjih godina intenzivirali ekonomsku saradnju i diplomatske kontakte, a njihovo strateško partnerstvo je dodatno osnaženo nakon ruske invazije na Ukrajinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.