U trendu

Veliki broj građana okupljen ispred Palate Srbije zbog dočeka Sija

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Palate Srbija gde je danas svečani doček kineskog predsednika Si Đipinga koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Uz crveni tepih ispred Palate Srbije postrojena je Garda Vojske Srbije, prisutan je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom i državnom delegacijom.

Kineski predsednik Si Đinping i njegova supruga Peng Lijuan doputovali su u sredu oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić.

Nakon svečanog dočeka danas planiran je sastanak Sija i Vučića u užem formatu, plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine i potpisivanje Zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata.

Saobraćaj na Brankovom most je blokiran, taj prostor nadleću i helikopteri, prenose mediji. Bulevar Mihajla Pupina kod Palate Srbija je takođe blokiran zbog gužve.

Zbog zvaničnog dela posete kineskog predsednika Sija Đinpinga i svečanog dočeka ispred Palate Srbija došlo je do izmena u saobraćaju na Novom Beogradu i u Zemunu, što uključuje i povremeno zatvaranje pojedinih ulica i bulevara.

Posle osam godina, kineski predsednik Si Đinping ponovo je došao u Srbiju, i to simbolično – na 25. godišnjicu bombardovanja ambasade Narodne republike Kine u Beogradu. Srbija će biti jedna od tri stanice na njegovoj evropskoj mini turneji, koja je počela u Francuskoj, a završava se u Mađarskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.