U trendu

Veselinović: Bezbedne škole su naš prioritet posle izbora

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na beogradskim izborima Dobrica Veselinović izjavio je danas da beogradska opština Čukarica nema dovoljno škola, jer na 170 hiljada stanovnika ima osamnaest osnovnih škola, od kojih se ni jedna ne nalazi na Čukaričkoj padini.

Jedan od primera nemara gradske vlasti prema školama je Osnovna škola „Duško Radović“ u Sremčici, koju pohađa preko 600 đaka, a koja danima prokišnjava i nebezbedna je za nastavu, zbog čega deca iz te škole nastavu pohađaju onlajn umesto u školi.

„Pristupačna i bezbedna škola, mora biti standard za sve đake u Beogradu. Politika ove vlasti, koja je nesposobna i korumpirana, ne može da odgovori na potrebe naših građana. Bezbedna škola koja prati najnovije standarde obrazovanja dece, biće naš prioritet posle izbora. Imamo projekat za izgradnju škole na Čukaričkoj padini i sanaciju postojećih objekata“, kaže Dobrica Veselinović.

Zbog toga je Zeleno-levi front pozvao sugrađanke i sugrađane da 17. decembra izađu na izbore i glasaju za listu „Srbija protiv nasilja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar