U trendu

Veselinović: Imamo plan za rešenje problema nedostatka mesta u državnim vrtićima

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović izjavio je danas da nedavna odluka gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o povećanju subvencija za državne i privatne vrtiće predstavlja zamagljivanje stvarnog problema, a to je da u gradu Beogradu ne postoji mesto u državnom vrtiću za svako dete.

„Za prethodnih 10 godina vlasti SNS i SPS, broj državnih vrtića se smanjuje, dok se broj privatnih povećao čak 3 puta“, rekao je Veselinović.

On je dodao da je na upozoravanje Zeleno-levog fronta/Ne davimo Beograd da nam najmanje 6.000 dece svake godine ostaje bez sigurnog mesta u vrtiću i plana „Državni vrtić za svako dete“, gradonačelnik opet odgovorio populističkim merama koje pokazuju da vlast SNS-a i SPS-a nema ideju kako da svako dete ima sigurno mesto u vrtiću.

„Povećanje subvencija za državne i privatne vrtiće, dovelo je do poskupljenja privatnih vrtića, tako da će i uz subvencije grada, roditelji morati da značajan deo budžeta izdvajaju da bi im deca išla u vrtić“, istakao je Veselinović.

On je podvukao da svaka populistička mera Šapića koju on predstavlja kao simbol brige o građanima, zapravo je zamagljivanje nesposobnosti da se reši bilo kakav problem.

„Za izgradnju deset vrtića vam je potrebno oko 20 miliona evra. Tu količinu novca je gradonačelnik bacio na bespotrebne vaučere i tendere za njemu bliske ljude“, izjavio je šef odborničke grupe Zeleno levog fronta.

Veselinović je istakao da je državni vrtić za svako dete standard kome treba da težimo, kao i da Zeleno levi front ima plan kako da to sprovede u delo, kao i da će to biti prvi korak kada ova stranka dođe na vlast u Beogradu.

„Nerešavanje problema građana, nameštanje tendera i nesposobnost ove gradske vlasti da rešava krize koje nam se dešavaju, je osnovni razlog zašto su nam potrebni izbori. Vizija kako da živimo u boljem gradu za sve, je nešto što Zeleno-levi front predstavlja, a državni vrtić za svako dete je deo plana za bolji, zdraviji i solidarniji Beograd“, zaključio je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar