U trendu

Veselinović: Imamo uveravanja da će EK usvojiti Rezoluciju o izborima

Predstavnik Zeleno-levog fronta (ZLF) Dobrica Veselinović kazao je danas da je srpska opozicija dobila „ozbiljna uveravanja“ da će Evropska komisija usvojiti Rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

Evropski parlament, Rezolucijom usvojenom 8. februara poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

„Istraga se priprema u Briselu, ali sačekajmo da ljudi dođu u Beograd i da vidimo hoće li vlast, u međuvremenu, nešto preduzeti po pitanju preporuka“, kazao je Veselinović za televiziju N1.

ZLF je deo opozicione koalicije „Srbija protv nasilja“ čija delagacija se, kako je ranije saopšteno, sastala sa brojnim evropskim zavničnicima u Briselu i Parizu.

„Moje kolege su još u Parizu, posle Brisela, i dobili smo veoma ozbiljna uveravanja da će Evropska komisija usvojiti Rezoluciju o izborima u Srbiji“, rekao je Veselinović.

Na pitanje koliko je to sigurno i da li će se to ukoro desiti, Veselinović je rekao: „Ako čekate papir sa pečatom, on će stići uskoro“.

Premijerka Srbije i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke Ana Brnabić je ranije kazala da su rezolucije Evropskog parlamenta neobavezujuće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar