U trendu

Veselinović (Koalicija ‘Biramo Beograd’): Promena vlasti u glavnom gradu je nadohvat ruke

Kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Beograd“ Dobrica Veselinović ocenio je da je promena vlasti u glavnom gradu „nadohvat ruke“ i pozvao građane Beograda da 2. juna odu do biračkog mesta i glasaju ako žele upravu grada koja će raditi u njihovom interesu.

„Kao što smo rekli na početku kampanje, tako je i na samom kraju: koalicija ‘Biramo Beograd’ izlazi na izbore da pobedi. Birali smo da izađemo na izbore i da se borimo jer svaki oslobođeni grad i opština predstavljaju korak u pravom smeru“, rekao je Veselinović za „Vreme“.

On je naveo da „Beogradu treba uprava koja ga razume, koja voli Beograd i želi da stvori grad solidarnosti, empatije i ljubavi“ i istakao: „Mnogi će reći da su to stvari koje se ne mogu opipati, ali jesu preduslov dobre uprave“.

Kako je naveo, razvlašćivanje režima je dugačak i komplikovan proces koji mora da počne iz lokalnih zajednica, bile one u Novom Sadu, Valjevu, Užicu, Nišu, Voždovcu, ili bilo kom drugom gradu, mestu ili opštini.

On je rekao da želi da se u Beogradu promeni odnos vlasti prema građanima, jer je neprihvatljivo da doskorašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić, koji je kandidat vlasti za tu funkciju i na ovim izborima, „otima telefone građanima, nelegalno gradi, umešan je u mnoge korupcionaške afere, ima plagiran doktorat“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.