U trendu

Veselinović na protestu ispred RIK: Vlast razbojništvom otimala glasove

 Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je večeras, na početku protesta ispred Republičke izborne komisije (RIK), da mu nije bilo teško da se priključi strajku glađu, navodeći da to što je vlast uradila na izborima 17. decembra nije samo obična krađa, već i pravo razbojništvo sa otimanjem glasova.

Veselinović je pozvao glasače izborne liste „Srbija protiv nasilja“, kojoj PzP pripada, ali i drugih opozicionih stranka, da se priključe protestu jer, kako je rekao, njime se bore za pravo da imaju i buduće izbore, jer pod uslovima kakvi su sada bili, više nemaju smisla.

„Želim da pokažem da smo mi političari spremni na ovakav čin, kao što je štrajk glađu“, rekao je Veselinović novinarima.

Prema njegovim rečima, vlast može da nastavi da ćuti na ove proteste, ali je naveo da će oni biti sve jači i nastaviće se sve dok se zahtevi sa protesta ne ispune, među kojima je zahtev za poništenje izbora od 17. decmbra i ponovno raspisivanje izbora za Skupštinu grada Beograda.

Kako je rekao, „uzalud se vlast cinično smeje“, jer protesti neće prestati“.

Studenti su na večerašnji protest došli sa oznakama stilizovane pesnice i natpisom „borba“, dok neki učesnici protesta nose transparente kao što su „Krađa izbora nije rodoljublje“, dok je jedan učesnik protesta poneo i metlu.

Ulica Kralja Milana ispred sedišta RIK, u centru Beograda, blokirana je za saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar