U trendu

Veselinović: Preispitaćemo sve štetne ugovore ove vlasti

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Biram Beograd“ Dobrica Veselinović izjavio je danas da će ta koalicija, kad osvoji vlast, preispitati sve štetne i koruptivne ugovore koje je sklapala aktuelna gradska vlast.

„Jedan od prvih poteza biće otvaranje i revizija svih štetnih ugovora i formiranje antikorupcijskog forenzičkog tima, koji će preispitati sve postupke i pokrenuti procese pred sudovima“, rekao je on na konferenciji za novinare ispred Starog dvora.

Veselinović je naveo da aktuelna gradska vlast ulaže u projekte Beograda na vodi, dok zapostavlja ostale delove grada, pa je tako u Beogradu na vodi najavljena izgradnja najsavremenije škole i vrtića, dok projekti u Mirijevu ili naselju Stepa Stepanović čekaju godinama.

Istakao je da u Beogradu nema dovoljno vrtića i gradski prevoz je loš zato što korupcija cveta, nameštaju se tenderi, finansiraju se besmisleni projekti poput fontane na Slaviji, iste ulice se rekonstruišu po nekoliko puta.

Obećao je da će njegova koalicija raditi na jačanju šinskog prevoza kao i da će linije GSP-a vratiti gradu, da će proširiti mrežu žutih traka kako bi saobraćaj bio efikasniji.

Kandidat za zamenika gradonačelnika Miloš Pavlović rekao je da Srpska napredna strankanije ispunila ni jedno obećanje koje je dala Beograđanima, od spuštanja Beograda na reke, ukidanja Busplusa do kvadrata stana za 380 evra.

Sa druge strane, zemljište vredno milijardu evra poklonjeno je stranom investitoru, a firma bveograd na vodi je za godinu dana prihodovala tri miliona evra.

Pavlović je rekao da je Beograđanka prodata za 580 evra po kvadratu, Sava centar za 270, dok se za kvadrat stana u Beogradu na vodi plaća pet hiljada evra.

On je podsetio i na kupovinu jelke za 80 hiljada evra, fontanu od 1,8 miliona, da su tenderi za nabavku autobusa namešteni, a da se pored svega toga Beograd zadužio za 25 miliona evra preko 174 miliona iz budžeta.

Veselinović i Pavlović pozvali su građane da izađu na izbore i glasaju za njih, jer su, kako kažu, oni svakodnevno sa njima i razumeju probleme sa kojima se suočavaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.