Veselinović: Šapić zbog vređanja građana da bude smenjen a RTS da se izvini

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da zbog „uvreda i govora mržnje koje je Aleksandar Šapić izneo prema stanovnicima savskih blokova, zahteva izvinjenje uredništva Beogradske hronike i Radio televizije Srbije (RTS) i smenu gradonačelnika koji je očigledno potpuno zalutao na ovu poziciju“.

„Nazivati ‘ludacima’ i ‘zlikovcima’ građane koji čuvaju Savski nasip od bušenja i protivzakonitih radova je neprihvatljivo i za svaku osudu“, naveo je gradski odbornik, jedan od lidera tog pokreta Dobrica Veselinović u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, „ljudi koji danonoćno čuvaju Savski nasip od bušenja, odnosno veliki deo grada od poplava koje bi mogle da uslede ako se nasip ugrozi, zaslužuju pohvalu i priznanje, a ne uvrede i mržnju“.

To je „samo još jedan u moru razloga zbog kojih bi Šapić morao da bude smenjen“, „pored saobraćajnog kolapsa celog grada, ignorisanja divlje gradnje, mahinacija sa javnim prevozom i potpunog debakla novog sistema koji se uvodi nakon malverzacija sa Kentkartom, zatim odsustvo infrastrukturnih ulaganja i teške situacije sa zaposlenima u vrtićima“.

On je „podsetio da je Beogradska hronika i generalno program RTS zatvoren za predstavnike opozicije, koji bi mogli građanima da objasne koliku štetu proizvodi Srpska napredna stranka i sam Šapić“.

„Ali ni totalna medijska kontrola, PR spinovanje, napadi i pretnje ne mogu da sakriju ono što je svima jasno – Šapić je nedostojan funkcije gradonačelnika Beograda, a našem gradu je potrebna promena“, istakao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com