U trendu

Viši sud: Određen pritvor osumnjičenima za pokušaj šverca oko dve tone kokaina

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu saopštilo je danas da je određen pritvor okrivljenima S.K, N.S, N.S. i B.K, odnosno organizovanoj kriminalnoj grupi, čiji su članovi „osnovano sumnjivi da su pribavili oko dve tone opojne droge kokain“.

U saopštenju se navodi da je rešenje o pritvoru do 30 dana doneo sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebnog odeljenja za organizovani kriminal.

Pritvor je okrivljenima S.K, N.S, N.S. i B.K, određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, odnosno na to da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i tako postati nedostupni pravosudnim organima Srbije, kao i da mogu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima S.K, N.S, N.S. i B.K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

„Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar