U trendu

VJT u Beogradu: Odbačena krivična prijava SSP protiiv direktora ‘Beogradske arene’

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je danas saopštilo da je odbacilo krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde (SSP) protiv direktora „Beogradske arene“ Gorana Grbovića u vezi s izborima održanih 17. decembra 2023.

VJT je navelo da je Grbović bio prijavljen zbog „zloupotrebe službenog položaja“ i da je prijava odbačana „jer nema osnova sumnje da je učinjeno bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, pa tako ni za prijavljeno krivično delo“.

„Tužilaštvo nalazi da navodi krivične prijave nisu potkrepljeni nikakvim dokazima – dokazi nisu prikupljeni ni 17. decembra 2023. g, niti kasnije, a nisu dostavljeni ni uz krivičnu prijavu“, piše u saopštenju na sajtu VJT.

Navedeno je da zato ne postoje osnovi sumnje da je Grbović, kako to tvrdi podnosilac krivične prijave, omogućio okupljanje lica koja nisu stanovnici Beograda u „Beogradskoj areni“, u svrhu nezakonitog glasanja na izborima 17. decembra 2023.

„U odsustvu bilo kakvih konkretnih dokaza nije moguće ni koncipiranje smislenog zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, zbog čega je krivična prijava odbačena“, dodaje se.

Ukazano je „da se radnje koje se u prijavi pripisuju Grboviću, navode paušalno, bez bilo kakvih dokaza kojima bi se potkrepile tvrdnje iz prijave“, već se „samo navodi da je činjenice iz prijave video veliki broj građana“, da su „dokazi objavljeni na društvenim mrežama i medijima, i tome slično“.

„Uz krivičnu prijavu nije dostavljen nijedan dokaz da je ‘Beogradska arena’ zaista bila mesto gde su se sakupljala i odakle su se ka biralištima prevozila lica koja su dolazila sa područja izvan teritorije Srbije, a za koja podnosilac prijave tvrdi da su glasala na teritoriji grada Beograda“, navodi VJT.

Pored toga, kako je ukazano u saopštenju, „nije utvrđen identitet nijednog takvog lica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar