U trendu

Vladan Đokić ponovo izabran za rektora Univerziteta u Beogradu

Savet Univerziteta u Beogradu izabrao je danas profesora Vladana Ðokića za rektora Univerziteta u Beogradu za mandatni period od naredne tri školske godine.

Za njega je glasalo 38 članova Saveta, koliko ih je prisustvovalo današnjoj sednici, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Većinom glasova, na predlog rektora Đokića, za prorektore su izabrani profesori Zorica Vujić sa Farmaceutskog fakulteta, Dejan Filipović sa Geografskog, Nebojša Bojović sa Saobraćajnog i Vladimir Cvetković sa Fakulteta bezbednosti.

Đokić je nakon izbora poručio da će prioriteti u naredne tri godine biti obezbeđivanje finasijske stabilnosti Univerziteta i svih njenih članica, dovođenje većeg broja stranih studenata i pomoć u rešavanju stambenog pitanja mladim naučnicima i profesorima, na osnovu korišćenja univerzitetske imovine i nekretnina, te da u vezi sa svim ovim pitanjima očekuje aktivniju pomoć države nego do sada.

Đokić je za rektora Univerziteta u Beogradu danas izabran drugi put, a prvi put je na tu funkciju biran u junu 2021. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.