U trendu

Vuk Jeremić podneo ostavku na funkciju predsednika Narodne stranke

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je večeras saopštio da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju zbog rezultata svoje stranke na izborima 17. decembra.

Jeremić je na platformi X rekao da je odluku doneo pre nekoliko dana, a da ju je večeras saopštio članovima Predsedništva Narodne stranke.

„Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima. Ponosim se što sam u prethodnih šest godina imao čast da predvodim izuzetne ljude kojima je interes naroda i Srbije bio na prvom mestu“, rekao je Jeremić.

Dodao je da će novi lider Narodne stranke biti izabran na Izbornoj skupštini stranke.

„Ja se neću ponovo kandidovati za predsednika, ali novo rukovodstvo će imati moju bezrezervnu podršku. O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke, odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu“, naveo je Jeremić.

Dodao je da, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima su izbori održani, „nema sumnje je da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac“ u političkom životu zemlje.

„Poštujući to, moje kolege iz Predsedništva i ja smo odlučili da do daljeg u javnosti nastupamo samo u ličnom kapacitetu“, zaključio je Jeremić.

Po preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije, Narodna stranka je na vanrednim parlamentarnim izborima koji su održani 17. decembra osvojila 0,88 odsto glasova birača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar