U trendu

Zagreb preko ambasadora osudio napad na hrvatskog boksera u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas da je Hrvatska preko ambasadora u Srbiji osudila napad na hrvatskog boksera u Beogradu.

Hrvatski bokser Nikica Radonić napadnut je sinoć u jednom parku u Beogradu, gde s hrvatskom reprezentacijom učestvuje na Evropskom prvenstvu u boksu i lakše je povređen zbog čega je otkazao dalje učešće na evropskom prvenstvu, prenela je Hina.

Radonić je za hrvatske medije izjavio da napad verovatno nije bio etnički motivisan već se radilo o grupi huligana koji se okupljaju u tom parku.

Na pitanje novinara u Zagrebu da li je Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji, Grlić Radman je podsetio da je Ministarstvo prošlog utorka to već učinio zbog fizičkog napada na četvoricu hrvatskih državljana i na dvojicu srpskih državljana koji su stali u njihovu odbranu 14. aprila u Pančevu.

„I u ovom slučaju smo izrazili osudu preko našeg ambasadora, on ima jasne instrukcije. Isto tako jednako očekujemo i javnu osudu srpskih zvaničnika“, rekao je i dodao da Zagreb želi da se „ne samo sportisti, nego svi oni koji putuju u Srbiju, osećaju sigurno što je i u interesu političkih zvaničnika Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.