U trendu

Zajedno: Organizovani napad na Predraga Voštinića je pokušaj ubistva

Napad na političkog aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića nova je manifestacija politike terora režima Aleksandra Vučića, saopšteno je danas iz stranke Zajedno.

„Onaj ko je pokušao da ubije Peđu nije to učinio samo da bi ga ućutkao i sprečio u daljoj borbi za Srbiju bez nasilja, već je demonstrirao nameru vladajuće elite da zastraši i povredi svakog ko nije građanin pokorni. Organizovani napad sa dva vozila ne može biti ništa drugo do pokušaj ubistva“, ocenjuje se u saopštenju.

Tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ su naveli da „inspiratoru svog nasilja i kreatoru mržnje u našoj zemlji“ poručuju da će napad na bilo koga od slobodoumnih građana, učvrstiti „borbu za normalan i civilizovan život“.

„Povrede će, nadamo se brzo, zaceliti, kosti će srasti, a vaše će nasilje probuditi novu snagu u beskompromisnim borcima za slobodu. Istorija poznaje režime koji vladaju strahom i mržnjom. Istorija nas uči da se takvi režimi ruše pred snagom solidarnih građana. Organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’ poručuju Aleksandru Vučiću i njegovim nasilnicima da ovaj sraman i kukavički čin neće proći nekažnjeno“, zaključuje se u saopštenju.

Narodna stranka: Hitno istražiti napad na Predraga Voštinića i kazniti krivce

Napad na aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštanića je napad režima Aleksandra Vučića koji mora biti istražen do kraja, a krivci kažnjeni, saopšteno je danas iz Narodne stranke.“Očevici tvrde da je saobraćajna nesreća izazvana namerno. To znači da je na Predraga Voštinića izvršen atentat, samo nije izabran kamion sa peskom ili ‘kalašnjikov’, nego ‘škoda’ sa novosadskim registarskim tablicama“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je upitala „da li će vozača, kada čujemo ko je bio za volanom, braniti advokat Vladimir Đukanović“?

„Izgleda je sezona lova počela. Dopalo im se, a i delotvorna je i oprobana stvar eskadrona smrti – nema čoveka, nema problema. Funkcioniše“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Marton (LSV-Vojvođani): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani osudila je jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta i zatražila da se objave imena njegovih napadača.

Portparol LSV-Vojvođani Aleksandar Marton ocenio je u izjavi za javnost da su sumnje da ovaj „napad nije slučajan“ i da je vezan za politički aktivizam Voštinića, jasan poziv nadležnim državnim organima da hitno utvrde sve detalje napada i o njima obaveste javnost.

„Insistiramo da vlasti objave imena napadača. Samo objavljivanje imena napadača može doprineti dovoljnoj pažnji ovog slučaja, a na taj način bi se smanjili izgledi za neke naredne napade“, istakao je Marton.

Podsećajući da se bliže izbori i da politička temperatura raste, Marton je upozorio da se može očekivati porast prisustva nasilja, ucena, brutalnosti „i drugih režimskih, navijačkih i siledžijskih metoda“.

„Očito je da političke organizacije i udruženja moraju da se organizuju i tako suprotstave i zaštite od narastajućeg nasilja“, naveo je Marton i istakao da nasilje ne sme biti oružje koje nedemokratska vlast koristi u političkoj borbi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar