U trendu

Zapaljen auto Vladimira Beljanskog, sumnja na advokate koji su 'povezani sa kriminalom'

Automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u Novom Sadu, a on je agenciji Beta rekao danas da „sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom“ i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.

Beljanski je rekao da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.

„To je isključivo u vezi sa mojim radom u Advokatskoj komori i sa disciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave“, rekao je Beljanski za Betu.

Dodao je da se sa tim krivičnim prijavama „ništa ne događa“, iako su neke podnete pre nekoliko meseci, a neke i pre nekoliko godina.

Podsetio je da je disciplinskom sudiji Advokatske komore Vojvodine u Somboru Draganu Konjeviću zapaljen automobil, a disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslav Đorđeviću je bačena bomba na porodičnu kuću i ni jedan od tih slučajeva nije rasvetljen.

Beljanski je rekao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da „uvede red“ u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili.

Automobil predsednika AKV je zapaljen u naselju Telep, a policija je obavila uviđaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar