U trendu

Zavetnici: Koliko još provakcija Prištine je potrebno da srpske vlasti odbace francusko-nemački plan

Srpska stranka „Zavetnici“ javno je postavila pitanje koliko je još prištinskih provokacija na Kosovu i Metohiji potrebno, pa da vlast u Srbiji odustane od tzv. francusko-nemačkog plana.

Zavetnici su dodali da dok se u režimskim medijima prolazak nekoliko šlepera medicinske opreme do srpskih bolnica na Kosovu i Metohiji predstavlja kao maestralan diplomatski potez, Aljbin Kurti ponovo osniva takozvani Institut za ratne zločine i najavljuje tužbu protiv Srbije za navodni genocid.

„Do koje mere je potrebno da idu ovakve provokacije pa da se aktuelna vlast pokrene, da se povuče iz Briselskog sporazuma i odbaci protivustavni francusko-nemački plan“, pitaju „Zavetnici“.

Oni su u saopštenju ocenili da partije na vlasti i „probriselska opozicija“ koriste potrebu za olakšavanjem svakodnevnog života kao izgovor za ustupke i predaju srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

„Pobeda nacionalnih snaga na izborima 17. decembra označiće povratak državotvorne politike u institucije Srbije i vraćanje pregovora o KiM u okvire Rezolucije 1244 i pod puni mandat UN“, istakli su „Zavetnici“ u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар