U trendu

Završen protest liste 'Srbija protiv nasilja', građani i političari palili sveće za Olivera Ivanovića

Protest koalicije „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras ispred crkve Svetog Marka, gde su predstavnici te liste i građani palili sveće povodom šeste godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića.

Građani se polako razilaze sa platoa ispred crkve Svetog Marka, a saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra je ponovo uspostavljen, javlja reporter agencije Beta.

Okupljanje ispred crkve završeno je bez obraćanja političara.

Protest zbog, kako tvrde sa liste „Srbija protiv nasilja“, izbornih neregularnosti, na kome je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, počeo je u 18 sati ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), odakle se kolona uputila ka crkvi Ulicom kralja Milana i Resavskom.

Na protestu se prvi put, od kada je pre Nove godine prekinula 13-dnevni štrajk glađu, obratila i Marinika Tepić, nosilac liste „Srbija protiv nasilja“, koja je poručila da neće nastavljati štrajk glađu jer su ispunili cilj – da upoznaju Evropu i svet „da su lopovi uhvaćeni u krađi“ na izborima.

Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića koji je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar