Zbog nezakonitog braka sedam godina zatvora bivšem premijeru Pakistana i njegovoj partnerki

Apelacioni sud u Pakistanu je danas potvrdio presudu i sedmogodišnju zatvorsku kaznu bivšem premijeru, već ionako zatvorenom Imranu Kanu i njegovoj partnerki Bušri Bibi jer je utvrđeno da je njihov brak iz 2018. godine nezakonit.

U februaru su Kan i njegova supruga u prethodnom postupku već bili osuđeni jer je sud zaključio da je islamski zakon prekršen tako što žena nije čekala tri meseca da se ponovo uda posle prehodnog braka.

Bibi, Kanova treća supruga, ranije je bila udata za čoveka koji je tvrdio da su se razveli u novembru 2017, manje od tri meseca pre no što se udala za Kana, a Bibi kaže da su se razveli ranije, u avgustu 2017. godine.

Kanov pravni tim je rekao da će osporiti i najnoviju odluku suda koja je izazvala oštru osudu njegovih pristalica i stranke jer su očekivali da će par biti pušten uz kauciju.

Od svrgavanja s vlasti 2022. godine glasanje o nepoverenju u parlamentu, Kan je suočen s više od 150 sudskih slučajeva, uključujući podsticanje ljudi na nasilje pošto je uhapšen u maju 2023. godine. On nekoliko zatvorskih kazni izdržava u zatvoru Adijala u gradu Ravalpindiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.