U trendu

Zbog poplava vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji

Zbog izlivanja reka i potoka proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji, a dok se otklanjaju posledice poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju nove obilne padavine, izjavio je jutros predstavnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miloš Milenković.

Milenković je za RTS izjavio da je od 26. maja do danas evakuisano 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Prema njegovim rečima, trenutno je najteže u opštini Kosjerić u kojoj je 20 domaćinstava bez struje i gde su odsečeni neki putni pravci.

Milenković je dodao da je najviše angažovanja pripadnika Sektora za vanredne situacije bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću.

„U prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u ukupno 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao delu otklanjanja posledica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac“, rekao je Milenković

Vanredna odbrane od poplava uvedena je na vodnoj jedinici „Ibar Kraljevo-Novi Pazar“, kao i celodnevno dežurstvo nadležnih službi na tom području, dok je kod Kraljeva Sektor za vanredne situacije preventivno postavlo odbrambene mobilne bedeme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar