U trendu

Zdrava Srbija: Proglasiti okupaciju Kosova, odustati od francusko-nemačkog plana

Stranka Zdrava Srbija (ZS) poručila je danas da Srbija treba da proglasi da je Kosovo okupirano, da vlast mora da odustane od francusko-nemačkog plana i da nema pregovora sa Prištinom ako pogrom nad srpskim narodom ne prestane.

„To je trebalo odavno uraditi, na to je pozivao još patrijarh Pavle. Na okupiranoj teritori ne bi mogla da se Srbima oduzima lična imovina, sudili bi sudovi matične države i imali bi legitimo pravo na ustanak“, rekla je potpredsednik ZS Jovana Stojković, na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, reagovanja Srba ne bi mogao niko da tretira kao terorizam, kao što to naziva Priština i neki drugi, već bi bila borba za oslobođenje.

„Zato je veoma bitno kakvim se imenom nazivaju stvari“, upozorila je Jovanović.

Ona je naglasila neophodnost potpunog odustajanja od francusko-nemačkog sporazuma, „gde smo imali jesam potpisao – nisam potpisao, gde je pečat i ostale vrsta manipulacija“, jer je to sporazum koji govori o Srbiji i Kosovu kao o dve države.

„Nema nastavka dijalog ako pogrom nad Srbima ne prestane, dakle nikakva sedenja, nikakvi pregovori, uspešni ili neuspešni“, istakla je Stojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar