U trendu

Zeleno-levi front: Vlast bi da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno

Zeleno-levi front najoštrije osuđuje najnovije pritiske predstavnika vlasti i pozive na politički progon organizacije CRTA koja je dokumentovala izbornu krađu na poslednjim izborima u režiji Srpske napredne stranke (SNS).

„Svojim pozivima na hapšenje zaposlenih u CRTA i zabrani te organizacijie na mreži X, advokat Vladimir Đukanović pokazuje bahat odnos predstavnika vlasti koji bi očigledno želeli da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno i progonjeno, a oni koji imaju takvo mišljenje smešteni iza rešetaka“, istakli su u saopštenju iz Zeleno-levog fronta.

Dodali su da vlast, nakon napada na međunarodne posmatrače, očigledno pokazuje nervozu zbog dokumentovanja poslednje izborne krađe od strane civilnog društva i opozicije, pritiska građana na ulicama i poslednjim konstatacijama u raspravi koja je održana juče u Evropskom parlamentu.

„Pozivamo sve političke aktere da uvaže činjenice koje su sada svima poznate i prihvate neophodnost ponavljanja pokradenih izbora kako bi naše društvo izašlo iz još jedne političke i institucionalne krize u koju nas je Vučićev režim uvukao“, zaključili su un saopštenju iz Zeleno-levog fronta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar