U trendu

Železnica: Od sutra do nedelje zabranjeno prelaženje pruge Novi Sad-Stepanovićevo

Infrastruktura železnice Srbije i izvođači radova na brzoj pruzi Novi Sad – Stepanovićevo upozorili su građane da će od sutra do nedelje biti zabranjeno i opasno „neovlašćeno prelaženje preko te pruge“ jer će „merna kola“ brzinom 160 kilometara na sat ispitivati kvalitet novoizgrađenih koloseka.

Zato će putni prelazi biti privremeno ukinuti i zatvoreni za saobraćaj, navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

Upozorava se da, s obzirom na veliku brzinu kojom će se kretati između Novog Sada i Stepanovićeva, „merna kola“ neće moći da se odmah zaustave ukoliko se na pruzi nađu pešaci ili drumska vozila.

Posebno se upozoravaju građani da ne prelaze preko koloseka na brzoj pruzi Novi Sad – Subotica na nedozvoljenim mestima i na nepropisan način, i ukazuje da neovlašćen prelazak lica ili drumskih vozila preko koloseka nije dozvoljen, jer je to opasno po život.

Nepoštovanjem tih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i bezbednost saobraćaja, a takve situacije se gotovo po pravilu završavaju tragično – piše u upozorenju.

Izgradnja brze pruge Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija za brzinu od 200 kilometara na sat je, kako je navedeno, u punom jeku a cilj je da projekat bude završen do kraja ove godine, iako je ugovoreni rok za završetak radova kraj avgusta 2025.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar