U trendu

ZLF: Izgradnja kargo centra u Subotici može biti ‘tempirana bomba’ u centru grada

Gradski odbor Zeleno-levog fronta (ZLF) zatražio je danas od nadležnih u Gradskoj upravi Subotice da zaustavi izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala u ovom gradu koji, kako ističu, može biti „tempirana bomba“ koja može da ugrozi bezbednost građana.

„Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi“, navodi se u saopštenju te stranke.

ZLF navodi da bi, prema studiji slučaja specijalističkog rada, u koji je imao uvid, „u slučaju havarije, u radijusu od četiri kilometara od ulice Pap Pala, građani mogli biti povređeni, a objekti oštećeni“.

„U radijusu od devet kilometara, Subotičani mogu biti izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći“, upozororili su iz ZLF.

Oni su upitali vlast, zašto tokom planiranja izgradnje nove pruge Beograd-Budimpešta, koja prolazi kroz Suboticu, nije predviđeno da kargo stanica bude u Naumovićevu, gde već postoji infrastruktura za takav objekat i gde bi postojala mnogo manja opasnost po zdravlje i bezbednost građana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.