ZLF: Novo rukovodstvo Vračara formirano zahvaljujući lažnoj opoziciji i lažnim listama

Predsednik odborničke grupe Zeleno levi front (ZLF) u Skupštini opštine Vračar Stefan Tasić saopštio je danas da je na drugoj sednici Skupštine novog saziva ove gradske opštine izglasano novo-staro rukovodstvo i to zahvaljujući glasovima odbornika satelitskih režimskih lista Zeleni pokret Vračar, Društvo za ulepšavanje Vračara, lažne manjinske liste „Mi smo Vračar“ i „Koalicija snaga“, kao i Narodne stranke Vladimira Gajića.

Dodao je da predstavnici liste „Dosta je bilo“ nisu prisustvovali sednici, dok su protiv kandidata i kandidatkinja vlasti bili odbornici i odbornice iz Zeleno-levog fronta i koalicije „Biramo Vračar“.

„Uprkos izbornim mahinacijama režima, strankama koje su prevarile građane da su opozicija i bojkota manjeg dela opozicije, koji su doprineli još jednom otimanju Vračara, građani i građanke su jasno rekli da žele promene. Nakon četiri godine prethodnog bojkota koji takođe ništa dobro nije doneo građanima i samo je naprednjacima omogućio lakšu i bržu korupciju, sada sledi nova politička faza sa novim ljudima spremnim da se bore za javni interes i da što pre vrate Vračar građanima“, istakao je Tasić u saopštenju.

Dodao je da je Vračaru, umesto politike krupnog kapitala i korupcije, potrebno suštinsko razumevanje i rešavanje nagomilanih problema poput zagađenog vazduha, uništavanja zelenih površina i sveopšte betonizacije, divljeg investitorskog urbanizma, uništavanja kulturno-istorijskog nasleđa i netransparentnog upravljanja opštinom.

„Zeleno-levi front će svoju borbu sa ulice nastavlti kroz institucije, kako bi što pre oslobodio Vračar i svaki uzurpirani i otuđeni zajednički prostor. Pozivamo građane i građanke Vračara da nam se pridruže u ovoj borbi“, zaključio je Tasić u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.