U trendu

ZLF Subotica: Gradska vlast ulaže novac u propale projekte, a Opšta bolnica se raspada

Gradski odbor Zeleno-levog fronta u Subotici saopštio je da gradska vlast ulaže novac građana u propale projekte dok se Opšta bolnica u ovom gradu nalazi u stanju raspadanja, u gradu nema mesta za parking, a na putevima i ulicama su krateri.

Dodali su da je vest o izgradnji sportske hale još jedno od „mnogobrojnih obećanja iza kojih vlast, koju čine Srpska napredna sdtranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM), krije svoju nesposobnost da vodi ovaj grad“.

Iz ZLF podsećaju da agonija oko rekonstrukcije Ošte bolnice traje od 2020. godine i da taj posao još nije završen.

U međuvremenu, podsećaju iz ZLF, obezbeđeno je 1,7 ,ilijardi dinara za izgradnju akva parka na Paliću, ali od rekonstrukcije bolnice nema ništa.

„Dok agonija zbog promašene kapitalne investicije traje, nažalost, u našem gradu postalo je normalno da se Opšta bolnica nalazi u stanju raspadanja. Postalo je normalno da Subotičani imaju kratere na putevima, deponije u šumama, dok su cena autobuske karte i biciklističke staze luksuz u našem gradu, kao i slobodno parking mesto“, ističu iz ZLF u saopštenju.

Dodaju da je postalo normalno da „fasada na Gradskoj kući otpada, da se Narodno pozorište večno renovira, da se ruši kulturno nasleđe u samom centru grada kako bi se zidale zgrade i hoteli“.

„Pozivamo funcionere vlasti da izađu iz luksuznih automobila i krenu na posao gradskim prevozom, da sačekaju red za pregled u Opštoj bolnici i da prođu biciklom preko novoizgrađenih nadvožnjaka“, zaključuju iz ZLF.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.