U trendu

Zrenjaninska opozicija podnela prijavu REM-u zbog izveštavanja lokalne televizije

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja“, koju čini sedam opozicionih stranaka, podnela je danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) prijavu protiv zrenjaninske televizije Santos zbog „netačnog, tendencioznog i protivzakonitog informisanja javnosti“.

U prijavi su naveli da je ta televizija 26. aprila „potpuno netačno i lažno izvestila javnost“ o protestu koalicije „Zrenjanin protiv nasilja“.

„Dok su drugi mediji preneli da se radilo o okupljanju povodom četiri meseca od podnošenja krivične prijave zbog činjenice da je na adresi Laze Kostića 17 bilo prijavljeno 16 fantomskih birača, TV Santos je u svom Dnevniku 26. aprila pustila snimak napravljen nekom drugom prilikom, izvestila da nije bilo okupljenih na adresi i da tvrdnje opozicije, sadržane u podnetoj krivičnoj prijavi, nisu tačne“, stoji u prijavi.

Od REM-a su zatražili da pokrene prekršajni i krivični postupak protiv odgovornih u TV Santos zbog „flagrantnog kršenja zakona o elektronskim medijima“.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ čine Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije i Srbija Centar (SRCE).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.