Žujović (LIBDEM): Vučić i Kurti u Briselu treba da ponude rešenja koja mire Srbe i Albance

Predsednik političke organizacije Liberali i demokrate (LIBDEM) Đorđo Žujović ocenio je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti na sastanku u Briselu trebalo da ponude „hrabra rešenja“ koja mire dva društva, otvaraju evropsku perspektivu i normalizuju odnose pre svega na severu Kosova.

Žujović je u saopštenju naveo da bi Vučić i Kurti morali da prestanu da svoja putovanja u Brisel i „namerno bežanje od dogovora“, „večito kapitalizuju na domaćem terenu“.

„Svi smo se već umorili od beskrajnih susreta u Briselu posle kojih svako priča svoju verziju događaja, ispadajući ‘heroj’ i ‘branilac’ nečega što živi samo još u mitomaniji i pesmama Beogradskog sindikata“, ocenio je on.

Predsednik LIBDEM je naveo da je potreban plan za Kosovo koji miri Srbe i Albance i rešava krizu na severu Kosova.

„Budućnost regiona je u zajedničkom ulasku u Evropsku uniju, NATO savez, rešavanju otvorenih pitanja direktnim dijalogom, borbi protiv svih vrsta kriminala i korupcije, obračunu sa nasiljem, marginalizovanjem svih ekstremnih grupa i organizacija koje žele ovaj region u večitom sukobu“, naveo je Žujović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.